Inschrijven Vrijwilligerswerk

juli 2019

07jul14:0016:00Toren van Babel: Kick-off

Details

Volgens de legende is de toren van Babel nooit afgeraakt omdat de mensen verschillende talen spraken en elkaar niet meer konden verstaan. Wat als we het verhaal omkeren? Stadsdichter Maud Vanhauwaert en kunstenaarscollectief Rooftoptiger willen bewijzen dat het wel kan samen met de Antwerpenaren en zeker met de Dammenaars. Na CC De Vleeshaak is het dus nu tijd voor Toren van Babel. Deze zomer wordt er op de slachthuissite, tegenover Archipel, een grote toren gebouwd waarin alle talen rondzingen en alle culturen samenkomen. Toren van Babel is een samenbouwproject, maar ook een ontmoetingsplek om poëzie te delen in alle talen en een ode aan de meertaligheid van de multiculturele stad. De toren vormt de basis voor een nieuw stadsgedicht en wordt ook een geluidskunstwerk op basis van anderstalige gedichten.

BOUW MEE

Dammenaars, babelaars en babbelaars, poëten en taalvirtuozen, torenbouwers en bamboe-lovers, iedereen is welkom op en rond de toren deze zomer. Elke zaterdag van juli wordt er ijverig gebouwd op de Open Bouwdagen. Op zaterdagen in augustus en september ben je welkom op de Open Atelierdagen en op zondagen ben je welkom op de Droesem, een gezellig praatsalon met Maud Vanhauwaert en gasten.

Alle activiteiten zijn gratis en voor jong en oud.

Programma: 
KICK-OFF >> zo 7/7 – 14u-16u
Wat kan je verwachten? We trekken samen de eerste poten van de toren recht onder begeleiding van een life compositie van geluidskunstenaar Alec De Bruyn, Maud Vanhauwaert verklapt wat er allemaal te gebeuren staat op en rond de toren, DAMn goeie limonaat in de Veauxdecamion bar en een streepje muziek.

Tijdstip

(Zondag) 14:00 - 16:00

Adres

Slachthuissite

Organisatie

Buurtwerking

Een reactie achterlaten

X