Inschrijven Vrijwilligerswerk
Europese Projecten
Europese Projecten

Elegast werkt mee aan internationale projecten die zich richten op het creëren van gebruiksvriendelijke tools en handvaten die ingezet kunnen worden in het werken met jongeren.

missionz700

Borderline Boardgame: Mission Z

Mission Z is een interactieve simulatie over conflicthantering waarbij je in een wereld terecht komt waar grondstoffen schaars zijn. Zelfs al is het een spel, het enthousiasme, de woede en frustratie tussen de deelnemers is vaak echt. De emoties die deelnemers doormaken zijn sleutels tot het leerproces.

Meer info: bb-games.eu

Employability Tools

Employability Tools is een samenwerking tussen Portugal, Italië en België. We ontwikkelden 4 tools die jongeren kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Deze tools zijn een spelbord, een agenda, een app en een handleiding voor professionele medewerkers. Het opzet is om de jongeren hun vaardigheden te versterken op verschillende vlakken zodat ze deze kunnen inzetten bij het zoeken naar werk.

Meer info: emplay.eu

Borderline Boardgame: Real Ideal

Real Ideal is een bordspel dat je helpt om na te denken over persoonlijke financiële en economische kwesties. Door met simulaties te werken in dit bordspel word je jezelf meer bewust van je eigen mogelijkheden. De deelnemers ondervinden problemen zoals financiële planning, leningen en onderhoudskosten. Onrealistische verwachtingen en realistische problemen waar men op kan botsen komen hier aan bod.

Meer info: bb-games.eu

Speaker's Corner

We ontwikkelden interactieve en pedagogische tools ter promotie van tolerantie, vrije meningsuiting, actief luisteren, respect voor verschillende meningen en actieve participatie in democratische processen.

Meer info: Speaker's Corner op Facebook

Workshop boeken of meer info over deze projecten?

Stuur ons een mailtje of bel ons even op.

Daarnaast vinden we het belangrijk om jongeren de kansen te geven zich te ontplooien en hun horizonten te verruimen. Jongeren die het wat moeilijker hebben kunnen helaas omwille van gebrek aan kennis en gebrek aan ondersteuning vaak geen gebruik maken van het aanbod dat Europa hen wil bieden. Vanuit onze missie willen we bij Elegast de drempels tot dit aanbod verlagen en jongeren ondersteunen in het gebruik maken van dit aanbod. Meerbepaald gaat het hier over uitwisselingsprojecten en vrijwilligerswerk in het buitenland.

X