Inschrijven Vrijwilligerswerk

september 2019

22sep15:0019:00Toren van Babel - FEESTOnthulling van het STADSGEDICHT van Maud Vanhauwaert

Details

Slotdroesem Toren van Babel + Opening audio-installatie

Drie maanden bouwen en babelen wordt afgesloten met een allerlaatste maar feestelijke DROESEM en de opening van de Toren van Babel als AUDIO-INSTALLATIE. De Toren van Babel bereikt zowel letterlijk als figuurlijk haar hoogtepunt!
We vieren de honderden handen die meehielpen aan de toren, de ontelbare talen die rond de toren zwierven, de hoogte van de top en de sprakeloosheid waarin wij elkaar de voorbije maanden vonden. Naast een laatste reeks gasten valt er op elke verdieping het een en ander te ontdekken. Feest met ons mee!

PROGRAMMA

| ZO 22/9 |

>> 15u – 17u <<
De allerlaatste Droesem …

Het stadsgedicht van Maud Vanhauwaert heeft doorheen de reeks Droesems een reis gemaakt langs het Engels, Jiddisch, Frans, Russisch, Spaans, Arabisch, via het Turks, Chinees om weer thuis te komen in het Nederlands. Voor de laatste Droesem nodigen we een hele reeks artiesten uit die elks een vertaling van het gedicht op hun manier zullen brengen. Verwacht je aan wervelende poëtische passages van onder andere auteurs JEROEN OLYSLAEGHERS en YOUSRA BENFQUIH, dichteres AMINA BELORF, muzikant GREGORY FRATEUR, slam poets HIND ELJADID en CARMIEN MICHELS en OSKAR GONZALEZ van Colectivo Amorika.

WEBSITE: https://radiobabel.be/droesem/22-9/

>> 17u – 19u <<
Opening audio-installatie Toren van Babel …

> STADSGEDICHT | Op de eerste verdieping van de Toren van Babel kan je luisteren naar de vertalingen van het stadsgedicht als een polyfonie van poëzie en spraakverwarring.
> TOWERTOUR | Herbeleef het hele toren-avontuur via een hoofdtelefoon! Laat je door de toren gidsen of drijf weg op de geluiden en klanken van de toren.
> WACHTGELUIDEN | Boven in de toren heb je niet alleen een fantastisch zicht over de Dam-wijk maar vind je ook de audio sculptuur van Micha Nolet en Sascha Bornkamp.

De audio-installaties van Toren van Babel werden ontwikkeld door Alec De Bruyn i.s.m. Maud Vanhauwaert en Margot Timmermans.
MEER INFO > https://radiobabel.be/toren/audio/

>> ook dit nog <<

> nog een laatste kans om je vlaggenlijn met gedichten te vervolledigen…
> en om het logo op een eigen T-shirt of een ander stuk textiel te zeefdrukken.
> Er zijn hapjes en drankjes!
> En muziek!

Tijdstip

(Zondag) 15:00 - 19:00

Adres

Toren van Babel

Lange Lobroekstraat 77

Een reactie achterlaten

X