Inschrijven Vrijwilligerswerk

november 2019

28novHeel de dagParade Noorderlicht

Details

Zingende kapper Mustapha, beschilderde riooldeksels, poëzie-carwash, projecties op gevels, etnische kostuums van de Antwerpse modeopleiding gedragen door buurtbewoners, dansers en muzikanten, maar ook acrobatie en heel veel lichtjes. Organisator Kris van ‘t Hof: “Parade Noorderlicht is een feest van de diversiteit. Het is als het ware een schakelproject van studenten, de buurt en kunstenaars. Meer nog, haal 1 schakel weg en het project stuikt in elkaar.”

Verschillende verenigingen uit de buurt zetten mee hun schouders onder het project. De bewoners van 2060 worden opgeroepen om mee te lopen met de parade van aan het Sint Jansplein tot op het winterfeest op Campus Spoor Noord.

“Met deze parade wordt de diversiteit in de kunsten naast de sociale diversiteit van de buurt geplaatst en gaan ze met elkaar in interactie”, vult Pascale De Groote, algemeen directeur AP Hogeschool aan. “Kunstenaars krijgen hier veel voor mekaar omdat ze diversiteit zo in de vingers hebben.”

Noorderlicht 2019

Op donderdag 28 november 2019 zal Noorderlicht plaatsvinden. Voor deze editie zijn we op zoek naar buurtbewoners (2060) die hun huis, winkel, werkruimte, atelier, … willen openstellen voor een huiskamerconcert, minitentoonstelling of performance.

Contact

Wil je meer weten of deelnemen aan Parade Noorderlicht?
noorderlicht@ap.be

Volg de facebookpagina en blijf op de hoogte.

Tijdstip

Heel de dag (Donderdag)

Adres

Den Dam

Een reactie achterlaten

X