Om de verspreiding van het coronavirus te beperken zullen er van 13 maart tot en met 17 april geen activiteiten van de buurtwerking plaatsvinden.
De buurtwerkers blijven wel aan het werk en willen jullie de komende weken uiteraard zoveel als mogelijk verder helpen en ondersteunen waar nodig. Alle info vind je hier.
Inschrijven Vrijwilligerswerk
Welkom op Den Dam!
Welkom op Den Dam!

Buurtwerking Elegast Den Dam is een werking in Antwerpen-Noord die de solidariteit tussen mensen wil bevorderen: los van hun inkomen, sociale afkomst of nationaliteit.

 • Start Project Digitale Inclusie 18 februari 2020

  Vorige week startte onze projectmedewerker aan het project ‘digitaal inclusieve wijk’ in Antwerpen. Nisrine Ben Moh stelt zichzelf even voor:

  “Mijn naam is Nisrine Ben Moh. Vanuit de buurtwerking van Elegast trek ik het project digitaal inclusieve wijk in Antwerpen-Dam. Ik kijk er naar uit om vanuit een digitale bril de wekelijkse activiteiten van onze buurtwerking in vraag te stellen en nieuwe acties te ondernemen.

  Wat zijn de noden van de buurtbewoners? Waar willen ze nog meer over te weten komen? Welke thema’s zijn hen nog onbekend? Hoe kunnen we de digitale vaardigheden binnen onze wijk nog verbeteren? Welke methodieken kunnen we toepassen om deze vaardigheden te verbeteren? …

  Dit zijn maar enkele vragen die ik meeneem gedurende het project. Ik ga op zoek naar methodieken die aan de noden van de mensen op digitaal vlak kunnen beantwoorden.

  Samen met wijk Kiel willen we het beste uit onze wijken halen. We willen van elkaar leren en ervaringen met elkaar delen. Ook de steden Gent en Kortrijk zullen een belangrijke factor zijn binnen onze samenwerking zodat we een kwalitatieve toolbox kunnen uitwerken. “

  Lees er hier alles over.

 • Permanentie Krokusvakantie 13 februari 2020
 • Opening SPRK op 12 februari 30 januari 2020

  De afgelopen maanden kreeg de evenementenhal in Park Spoor Noord een nieuwe naam én een nieuwe invulling. Vanaf nu kunnen Antwerpse jongeren in SPRK [spreek uit als spark] terecht om hun sportieve talenten te ontdekken en verder te laten doorgroeien. Het is een ontmoetingsplek waar experimenteren, proberen en motiveren centraal staan.

  Op woensdag 12 februari stellen Sporting A en de drie partners er graag hun aanbod aan jullie voor.

  Op die dag kan iedereen er gratis nieuwe activiteiten komen proberen: skateboarden, slacklinen, fitnessen in de conTrainer, zelf zweven of kijken naar de demo’s aan de vliegende trapeze en meedoen met de activiteiten van City Coach.

  Vanaf 15 uur gaan de deuren open. Iedereen is welkom!

  Praktisch

  • Woensdag 12 februari 2020
  • 15 tot 17.30 uur
  • SPRK, Damplein 35 – 2060 Antwerpen
  • Activiteiten voor kinderen vanaf zes jaar

Wanneer is er telefoonpermanentie?

We zijn bereikbaar op het nummer
03 232 60 20 op de volgende momenten.

Dinsdag tot en met vrijdag:
10.00u tot 12.00u
13.00u tot 16.00u

De komende drie maanden op de agenda:

april

09apr14:0017:00Studio E Workshop: Lente - Limonade, lavendelkoekjes en een kaartje

22apr14:0017:00Buitenspeeldag!

25apr10:0016:00Repair Café op den Dam

28apr14:0017:00Studio E Workshop: Pimp je oude juwelen

mei

05mei14:0017:00Studio E Workshop: Bloemschikkenmet Bo Lodewijckx

16mei19:00Slaughterfest!

juni

13jun13:00Buurtfeest

18jun14:0017:00Studio E Workshop: Hapa Zome TechniekTextiel printen met planten

Den Dam op Facebook

1 dag geleden

Buurtwerking Elegast Den Dam

Aan alle straffe madammen van 2060 💃 #Dendam #topwijkOPROEP: Waar houden de straffe madammen van 2060 zich zoal mee bezig in tijden van Corona? De laatste weken merk je veel acties van buren en organisaties om elkaar een hart onder de riem te steken. Wij willen deze momentjes van solidariteit graag aan de buurt laten zien. Ging je naar de winkel voor je buurvrouw, zette je een beer voor het raam of applaudisseerde je luid voor de zorgsector? Ontdekte je een leuke bezigheid die je graag wilt delen of wil je gewoon even wat kwijt? We zijn op zoek naar jou verhaal!

Stuur ons in een chatbericht of via madammen2060@gmail.com een video of foto van jouw solidaire actie of iets dat je opmerkte, zodat wij het kunnen delen. Stuur dit berichtje door naar de andere straffe madammen van 2060 die jij kent.
... Meer lezenMinder zien

Bekijk op Facebook
X