Inschrijven Vrijwilligerswerk
Welkom op Den Dam!
Welkom op Den Dam!

Buurtwerking Elegast Den Dam is een werking in Antwerpen-Noord die de solidariteit tussen mensen wil bevorderen: los van hun inkomen, sociale afkomst of nationaliteit.

 • Schepen op bezoek; Toolbox DIW 30 september 2021

  Het is deze week de week van de geletterdheid. Dit jaar staat die in het teken van digitale inclusie, en rond die gelegenheid kregen we tijdens onze digidonderdag bezoek van Claude Marinower, schepen van digitalisering. Boeiende gesprekken met onze topvrijwilligers en bezoekers. Hij is grote fan!

  De toolbox rond digitale inclusie, waar we met Elegast hard aan hebben meegewerkt, is vanaf nu beschikbaar! Twee jaar lang bundelden Antwerpen, Gent en Kortrijk de krachten om de ideale ‘Digitaal Inclusieve Wijk’ uit te tekenen. De 3 steden zetten al jaren in op e-inclusie. In een 1ste fase brachten we onze expertise en ervaring samen om het concept ‘Digitaal Inclusieve Wijk’ uit te werken. Daarna testte elke stad het concept in 2 wijken, waaronder Den Dam. Via permanente evaluatie stuurden we het concept telkens verder bij. Het resultaat is een toolbox met methodieken waarmee andere gemeenten en organisaties aan de slag kunnen.

 • Programma zomervakantie! 2 juli 2021

  De zomervakantie is begonnen! Vanaf vandaag hebben we een aangepast programma. Check hier wanneer we open zijn de komende 2 maanden!

 • Wandelen 2060 17 juni 2021

  Antwerpen Noord zit vol verrassingen. Het is een bruisende buurt waar heel wat te beleven valt. Je kunt er ondergedompeld worden in de levendige winkelstraten, maar ook rustplekjes of verborgen pareltjes ondekken. Dit wandelboekje bevat een aantal wandelingen of zoektochten die je kunnen helpen om enkele van die plekjes te ontdekken. Misschien ben je een inwoner van deze buurt of ben je gewoon op doorreis, voor iedereen valt er nog te ontdekken. Sommige bewoners nemen in dit boekje zelf het woord, maar ook jij kan iemand rondleiden in deze buurt. Alleen wandelen is soms prettig, maar ook samen wandelen kan leerrijk zijn. Dankzij #ontdekkingtroef konden we dit boekje laten maken om ook in eigen stad op ontdekking te gaan. Deze publicatie kwam tot stand dankzij Buurtwerking Elegast den Dam, Brandpunt 23, de Dienstencentra van het Zorgbedrijf, Buurtsport Antwerpen, PSC-Open Huis en Buurtcentrum de Wijk.

  Lees het volledige boekje op https://buurtwerking.elegast.be/publicaties/

Wanneer is er telefoonpermanentie?

We zijn bereikbaar op het nummer
03 232 60 20 op de volgende momenten.

Maandag tot en met vrijdag:
10.00u tot 12.00u
13.00u tot 16.00u

De komende drie maanden op de agenda:

oktober

Geen evenementen

november

25nov18:00Parade Nooderlicht

december

Geen evenementen

Den Dam op Facebook

Arlette, 1 van onze topvrijwilligers op onze kledijzolder, wordt 80 jaar vandaag! FEEST! 🥳🥳 ... Meer lezenMinder zien
Bekijk op Facebook
Veeeeeel vragen over het Covid Safe Ticket komen tot bij ons! Kan je er niet goed aan uit? Spring even binnen tijdens onze permanentie vandaag tussen 13.00u en 15.00u of tussen 18.30u en 20.00u en we brengen het samen in orde!#houhetgezond ... Meer lezenMinder zien
Bekijk op Facebook
X