Europese projecten

Borderline Boardgame: Mission Z

Mission Z is een interactief simulatiespel over conflicthantering waarbij je in een wereld terecht komt waar grondstoffen schaars zijn. Zelfs al is het een spel, het enthousiasme, de woede en frustratie tussen de deelnemers is vaak echt. De emoties die deelnemers doormaken zijn sleutels tot het leerproces.

Borderline Boardgame: Real Ideal

Bordspel dat je helpt om na te denken over persoonlijke financiële en economische kwesties. Door met simulaties te werken in dit bordspel word je jezelf meer bewust van je eigen mogelijkheden. De deelnemers ondervinden problemen zoals financiële planning, leningen en onderhoudskosten. Onrealistische verwachtingen en realistische problemen waar men op kan botsen komen hier aan bod.

Employability Tools

Employability Tools is een samenwerking tussen Portugal, Italië en België. We ontwikkelden 4 tools die jongeren kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Deze tools zijn een spelbord, een agenda, een app en een handleiding voor professionele medewerkers. Het opzet is om de jongeren hun vaardigheden te versterken op verschillende vlakken zodat ze deze kunnen inzetten bij het zoeken naar werk.

Speaker’s Corner

We ontwikkelden interactieve en pedagogische tools ter promotie van tolerantie, vrije meningsuiting, actief luisteren, respect voor verschillende meningen en actieve participatie in democratische processen.

Workshop boeken of meer info over deze projecten: stuur een mail naar provo@elegast.be of bel 03 232 60 20.